Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων του ιστολογίου χωρίς την έγγραφη άδεια του διαχειριστή

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Δ. Ανυφαντάκης: "Να μεσολαβήσει ο Δήμος για την εξασφάλιση φτηνών οπωροκηπευτικών για τους δημότες"

Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Φυλής ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων Δημήτρης Ανυφαντάκης ζήτησε να παρθεί άμεσα πρωτοβουλία, ώστε ο Δήμος Φυλής, στα πρότυπα άλλων Δήμων της επικράτειας, να συμμετάσχει στη νέα κίνηση παραγωγικών ενώσεων, ομάδων εργαζομένων και πολιτών για την αντιμετώπιση της κρίσης με την απευθείας διανομή φτηνών οπωροκηπευτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, μέσω της κατάργησης της μεσιτίας και των καρτέλ τροφίμων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:





Άνω Λιόσια 05/03/2012

   
      Προς: κ. Μπουραΐμη  Δημήτριο
                                                                              Δήμαρχο Φυλής   

     
      Κοινοποίηση:   
                                                                              κ. Ραφτέλη Γεώργιο, Αντιδήμαρχο
                                                                              Κοινωνικής Πολιτικής

                                                                              κ. Ζαφείρη Δημήτριο, Πρόεδρο
                                                                              Δημοτικού Συμβουλίου

                                                                           
                             


Θέμα: «Διανομή φθηνών οπωροκηπευτικών στους δημότες σε συνεργασία με Έλληνες παραγωγούς»


Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε

Εδώ και δύο χρόνια η Ελλάδα και οι Έλληνες βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή οικονομική συγκυρία, ίσως την δυσμενέστερη της σύγχρονης Ελλάδας αν εξαιρέσει κανείς τα μεταπολεμικά χρόνια και τα εμφυλιοπολεμικά οικονομικά κατάλοιπα. Σε αυτή τη δύσκολη καμπή της ιστορίας οφείλουμε σαν λαός να μείνουμε ενωμένοι και να προτάξουμε όλα όσα μας κάνουν δυνατούς και αειθαλείς στο χρόνο, όπως η αλληλεγγύη και η κοινωνική προσφορά.
Στο πλαίσιο αυτής της εθνικής πλέον προσπάθειας για την επιβίωση του λαού εν μέσω θύελλας, ξεκίνησαν σε όλη τη χώρα πρωτοβουλίες επαγγελματιών και παραγωγών για την στήριξη της ελληνικής οικογένειας και ταυτόχρονα για την ουσιαστική απεξάρτηση του εμπορίου των γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων από τους μεσάζοντες και τα «αρπαχτικά» της αγοράς, με στόχο να πέσουν οι τιμές των αγαθών σε λογικά επίπεδα και έτσι κανείς να μην στερείται τουλάχιστον τα απαραίτητα.
Πρώτοι σε αυτή την προσπάθεια μπήκαν οι πατατοπαραγωγοί του Νευροκοπίου της Δράμας και ακολουθούν οι ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης, οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας κ.ά. Ήδη, δεκάδες Δήμοι σε ολόκληρη τη χώρα έχουν εξασφαλίσει τόνους φτηνής πατάτας για τους δημότες τους, που σπεύδουν κατά χιλιάδες για παραγγελίες. Δήμοι και σωματεία εργαζομένων έρχονται σε απευθείας συμφωνίες με παραγωγούς για παραγγελίες ακόμα και αμνοεριφίων ενόψει του Πάσχα, σε τιμές που δεν ξεπερνούν το 1/2 των τιμών της αγοράς.
Ο Δήμος Φυλής οφείλει, κ. Δήμαρχε, να μην απουσιάζει από αυτή την πανελλαδική προσπάθεια για την ανακούφιση των πολιτών από τα αποτελέσματα της κρίσης. Οφείλει να μπει μπροστά και να αποτελέσει ανάχωμα στο χείμαρρο της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας που απειλεί να πνίξει τα ελληνικά νοικοκυριά. Θεωρώ απαραίτητη τη συμμετοχή του Δήμου μας σ’ αυτή την πρωτοβουλία των Ελλήνων παραγωγών ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης και ουσιαστικής βοήθειας στις οικογένειες των δημοτών που σήμερα καλούνται να σταθούν όρθιες. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να σκεφτείτε το αν μια τέτοια κίνηση μπορεί να θίγει μικροσυμφέροντα τοπικών συντεχνιών, καθώς το όφελος για τους πολίτες είναι μεγάλο. Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε όλοι μας ότι δεν είναι πλέον εποχή για αναστολές και πισωγυρίσματα, ο χρόνος αυτή τη στιγμή κυλάει εναντίον μιας μεγάλης μερίδας δημοτών, οικονομικά και κοινωνικά ευαίσθητων, που περιμένουν από εμάς στην τοπική αυτοδιοίκηση πρωτοβουλίες για την ίδια τους τη ζωή.


                                                                           
Με τιμή
 Δημήτριος Α. Ανυφαντάκης
Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων     



………………………………………….