Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων του ιστολογίου χωρίς την έγγραφη άδεια του διαχειριστή

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

"Προτείνουμε την Αλλαγή της εικόνας της πόλης" όλες οι προτάσεις του Δημήτρη Ανυφαντάκη για τα Άνω Λιόσια



Ο Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων Δημήτρης Ανυφαντάκης κατέθεσε εγγράφως μια πλήρη δέσμη προτάσεων, προς το σώμα στις συνεδριάσεις της 11/3 και 16/3, για τους τομείς του τεχνικού προγράμματος, της καθαριότητας και της Δημοτικής Αστυνόμευσης.

α) Πλατεία Σιντριβανιού: εφαρμογή ρυμοτομικής και οικοδομικής γραμμής στο ρεύμα εξόδου από τα Άνω Λιόσια. Πετυχαίνουμε διαπλάτυνση του δρόμου, που στο συγκεκριμένο σημείο περιορίζεται σε μια λωρίδα, καθώς συναντιούνται τα ρεύματα εξόδου των οδών Κρητικού Πελάγους, Αιγαίου Πελάγους, Φυλής, Αθηνών και Σκαλκώτα. Θα χρειαστεί το κόψιμο ενός πεύκου στο ο.τ. 1300.

β) Ασφαλτόστρωση της οδού Παρθένη από τη διασταύρωση με την οδό Μέμου Μακρή ως τη διασταύρωση με την οδό Θεοτοκοπούλου, από όπου περνούν καθημερινά παιδιά, γονείς και αθλητές.

γ) Στέγαση του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ του Αγίου Νικολάου, στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου - 1ου Λυκείου.

δ) Πεζοδρόμηση των οδών Σωτήρη Πέτρουλα και Νικηφόρου Μανδηλαρά στην κεντρική Πλατεία Ηρώων των Άνω Λιοσίων, από το ύψος της οδού Στρατηγού Λιόση έως τη διασταύρωση με την οδό Πέτρου Λιόσα. Πρώτη φάση προτάσεων πεζοδρόμησης και ενοποίησης των πλατειών Μητροπόλεως και Ηρώων.

ε) Για τη διαδικασία αποκατάσταση στις λακκούβες του οδοστρώματος; Προτείνουμε αδιατάρακτη τετραγωνική κοπή του οδοστρώματος στο συγκεκριμένο σημείο, τοποθέτηση ειδικού υποστρώματος και στη συνέχεια τοποθέτηση πίσσας και πέρασμα οδοστρωτήρα.

στ) Τα νέα έργα που περιγράφονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και που η αξία τους είναι μικρότερη των 60.000 ευρώ, να μη γίνονται με απευθείας ανάθεση σε εργολάβο, αλλά μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές. Επίσης, στο συγκεκριμένο σημείο προτείνουμε την ομαδοποίηση όμοιων έργων που αφορούν συγκεκριμένους τομείς και που τα ποσά για τη διεκπεραίωσή τους είναι κάτω των 60.000 ευρώ να αποτελούν όλα μαζί μια ενιαία προκήρυξη έργου, η οποία θα είναι άνω των 60.000 ευρώ και θα μπορεί να ανατίθεται μέσα από μειοδοτικό διαγωνισμό. Ποια είναι η διαδικασία που προτείνει η διοίκηση για την ανάθεση έργων κάτω των 60.000;

ζ) Προτείνουμε να αφαιρεθούν όλα τα σαμαράκια από τους δημόσιους χώρους, καθώς σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ, κατόπιν προσφυγής οδηγών αποφάσισε ότι η χρήση τους είναι παράνομη και δημιουργεί σοβαρές ζημιές στα οχήματα. Προτείνουμε η χρήση τους να γίνεται κατ’ εξαίρεση και, εφόσον αυτό αποφασιστεί από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων, να γίνεται μόνο μπροστά από τις εισόδους σχολικών κτηρίων και μέχρι οι δρόμοι που περνούν μπροστά από σχολικές μονάδες να πεζοδρομηθούν, σύμφωνα με Ευρωπαϊκή Οδηγία για την ασφάλεια των μαθητών. Για το συγκεκριμένο ζήτημα έχουμε δεσμευτεί σε σχετική παράγραφο του Τεχνικού Προγράμματος της Παράταξής μας.

η) Να υπάρχει εκπρόσωπος της ΠΕΔΜΕΔΕ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ) για να διαπιστώνει την πρόοδο των χρηματοδοτήσεων των έργων στο Δήμο Φυλής.

θ) Περίφραξη των δύο ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ στο χώρο πάρκινγκ του κλειστού γηπέδου μπάσκετ της Ζωφριάς.
ι) Ειδική αποκατάσταση του επικίνδυνου οδοστρώματος της οδού Αχαρνών ώστε να μην κινδυνεύουν οδηγοί και πεζοί.

κ) Ενιαία στέγαση των Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης, που δεν διαθέτουν ιδιόκτητη στέγη, σε ένα από τα τρία ανεκμετάλλευτα κτίρια του Πάρκου Πόλης με ενδεχόμενη επέκτασή του. Ο κάθε σύλλογος θα διαθέτει τα γραφεία του και θα υπάρχουν και δύο αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, που θα χρησιμοποιούνται από τους συλλόγους με βάση ωρολόγιο πρόγραμμα.

λ) Πλήρης και άμεση αποπεράτωση των έργων στην π.ε. Πανοράματος.

μ) Καμία εγκατάσταση νέου οικίσκου στον προαύλιο χώρο σχολείου. Να αφαιρεθούν άμεσα από το τεχνικό πρόγραμμα όλες οι προτάσεις που αφορούν αποκατάσταση και επέκταση της σχολικής στέγης με οικίσκους.

ν) Άμεση απαγόρευση της διέλευσης βαρέων οχημάτων από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατάθεση εναλλακτικής πρότασης προς το ΥΠΕΧΩΔΕ για εναλλακτικούς δρόμους διέλευσής τους.

2) Δημοτική αστυνομία

Προτείνουμε: Πεζές και μηχανοκίνητες περιπολίες της δημοτικής αστυνομίας τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, προστασία των σχολείων και των χώρων όπου δραστηριοποιούνται ή φοιτούν παιδιά και 24ωρη φύλαξη των δημόσιων χώρων, πρέπει να γίνουν η καθημερινή εικόνα στο νέο δήμο και να αποτελέσουν επιτελικό στόχο για την ίδια την αναβάθμιση της ζωής στην πόλη. Πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού ώστε η Δημοτική Αστυνομία να γίνει πιο αποτελεσματική, εκσυγχρονισμός και αγορά νέων μηχανικών μέσων που χρησιμοποιεί (αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, τζιπ). Συνεργασία της ΔΑ με την ΕΛΑΣ και εφαρμογή ημερήσιου προγράμματος δράσης ανά περιοχή, ανάλογα με την επικινδυνότητα. Τροχαία αστυνόμευση του Δήμου από τη ΔΑ και επιβολή προστίμων σε όλους όσους παρανομούν κυρίως στον τομέα του παρκαρίσματος. Κανένας ΔΑ σε γραφείο ή άλλο πόστο διαφορετικό της υπηρεσίας για την οποία έχει προσληφθεί. Η ΔΑ δεν είναι διοικητικοί υπάλληλοι, έχουν συγκεκριμένο έργο και αρμοδιότητες.

3) Τομέας Καθαριότητας

Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι τα Άνω Λιόσια είναι μία πόλη βρώμικη, μια πόλη που ασθενεί στον τομέα της καθαριότητας. Οι συνοικίες, το κέντρο, ο ΒΙΟΠΑ, βρίσκοντα κατακλυσμένα από μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών, βιομηχανικών και αστικών ρύπων που επιδεινώνουν ακόμη περισσότερη την από τη χωματερή μολυσμένη ατμόσφαιρα του Δήμου. Προτείνουμε: κανένας υπάλληλος καθαριότητας να μη βρίσκεται εργαζόμενος σε διοικητική θέση. Το σύνολο των εργαζομένων στην καθαριότητα, βάσει προγράμματος, να αναλαμβάνουν συγκεκριμένο τομέα ευθύνης στην πόλη. Οι μηχανοκίνητες σκούπες, τα καροτσάκια και οι πλυστικές μηχανές πρέπει καθημερινά να βρίσκονται στους δρόμους της πόλης. Αύξηση των δημοτικών τελών και ειδικό φόρο προς τις επιχειρήσεις, τα εργοστάσια και τα σούπερ-μάρκετ που δραστηριοποιούνται στο Δήμο και ρυπαίνουν με μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών την πόλη μας. Καμία αποκομιδή σκουπιδιών που αφορούν βιομηχανικά απορρίμματα, αν πρώτα ο Δήμος δεν έχει εισπράξει το ανωτέρω κόμιστρο. Καθημερινός (και τα Σαββατοκύριακα) καθαρισμός αύλειων χώρων σχολείων, αθλητικών εγκαταστάσεων, πλατειών και γενικά χώρων όπου συναθροίζεται μεγάλος αριθμός πολιτών. Πρόστιμα από τη Δημοτική Αστυνομία σε όσους αποδεδειγμένα δεν τηρούν τους κανόνες υγιεινής. Απομάκρυνση ογκωδών απορριμμάτων από οικόπεδα – παλιατζίδικα που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στην πόλη και γίνονται εστία μικροβίων. Έλεγχος από την υπηρεσία καθαριότητας και τη Δημοτική Αστυνομία στην τήρηση των κανόνων υγιεινής που αφορούν άμεσα τη δημόσια υγεία, μηνύσεις και πρόστιμα σε όσους δεν ακολουθούν το νόμο. Στις συνοικίες των Ρομά έλεγχος για την ύπαρξη παράνομων βόθρων, αποχωρητηρίων, παλιατζίδικων και ροής βρώμικων υδάτων προς τους δρόμους της πόλης.